MKB Servicedesk

Sinds 2004 is MKB Servicedesk hét ondernemersplatform van MKB-Nederland. In die periode is een uitstekende reputatie opgebouwd als helpdesk voor ondernemers, starters en zzp'ers. In de loop van de jaren is dit platform uitgebouwd met gespecialiseerde desks. De ondernemer krijgt zo antwoorden op vragen als hij via internet zoekt. Via de desks wordt de interactie aangegaan om informatie op maat te kunnen geven.
www.mkbservicedesk.n

mijn.mkbservicedesk.nl

Content marketing

Het principe dat we bij MKB Servicedesk hanteren heet: redactionele ingang, commerciële uitgang. Na het lezen van een artikel, vaak gevonden via Google, moet de bezoeker voldoende mogelijkheden aangeboden krijgen om zich òf verder in het onderwerp te verdiepen òf om zijn ondernemersvraag om te zetten in een concrete - betaalde - oplossing.

Elke uitgever worstelt met de vraag hoe te verdienen aan redactionele content. Abonnementsvormen zijn maar voor een beperkt aantal uitgevers een oplossing, vaak is de toegevoegde waarde aan de content onvoldoende om succesvol een betaalmodel te hanteren.

Op MKB Servicedesk proberen we de bezoeker direct een interactie met een oplossing aan te laten gaan via zg. matrix-bordjes. Deze bordjes proberen de onderliggende vraag te vertalen naar een concrete oplossing. Kijk maar eens naar het artikel Vraag krediet neemt af in heel europa. Uit Google Analytics blijkt dit artikel vaak gevonden te worden in relatie tot een zoekvraag over financiering van een onderneming. De commerciële vervolgstappen die we via de matrix aanbieden gaan daar dus over, in dit geval met de vragen ‘Hoe kom ik aan geld’, ‘Welke eisen stelt de bank’ en ‘Welke financieringsvormen zijn er’. Hierachter hangt een drietal te downloaden whitepapers die door sponsors worden aangebonden. Via de matrix-bordjes kan uiteraard ook direct naar betaalde dienstverlening worden doorverwezen.

Daarnaast zijn worden microverzamelingen op heel specifieke onderwerpen aangboden in de vorm van dossiers. Deze geven een exit naar verdieping van het onderwerp. Elk dossier kan weer gesponsord worden, zodat de commerciële exit gerealiseerd kan worden. Aan het genoemde artikel hangen de dossiers financiering, krediet en lenen.
 

Nieuwsbrief ontvangen?

Actuele artikelen over online marketing en sales uit binnen- en buitenland

Ga nu naar je Inbox!

Je ontvangt een bericht om je e-mailadres te bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvang je geen nieuwsbrief. Doe het nu gelijk even!

 

Ready for Online Business

Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam

020 68 22 555
info@rfob.nl

Ready for Online Business © 2017. Alle rechten voorbehouden.
Ehio Media content marketing
1
0
1