Main Sales Europe

Main Sales is een groothandel in relatiegeschenken en promotie textiel en opdrachtgever van het eerste uur. Bij de start van Main Sales in februari 2003 was het uitgangspunt dat de website vooral bestaande klanten zou bedienen. Het liep echter anders en nu is Main Sales Europe één van de grootste leveranciers van relatiegeschenken in de Benelux.
www.mainsales.nl

Direct succes

Vanaf het begin was Main Sales succesvol met verkoop via internet. Er is al snel voor gekozen om de ontwikkeling van het systeem op juist die punten te verbeteren. Het online aanbod is fors vergroot, tot zo’n 8.500 artikelen. De catalogus wordt up-to-date gehouden door een team van medewerkers van de verkoop binnendienst, alsmede door een telkens voortschrijdende technische infrastructuur die uitwisseling van data met leveranciers in heel Europa mogelijk maakt.

Marketing-informatie

Daarnaast is hard gewerkt aan een marketing- en verkoop informatiesysteem dat gebruik maakt van alle gegevens die voortkomen uit het klik- en zoekgedrag van bezoekers. Hierdoor worden regelmatig nieuwe succesvolle producten geïdentificeerd die soms zelfs niet eens in het bestaande leveringsprogramma waren opgenomen.

Optimalisatie voor zoekmachines

Op het gebied van internet marketing en optimalisatie voor zoekmachines is de Main Sales website vergevorderd. Grondige analyse ligt ten grondslag aan de optimalisatie. Hierdoor wordt het verkoopapparaat niet onnodig belast met aanvragen die onvoldoende renderen. In sommige gevallen worden hoge posities op trefwoorden bij de zoekmachines bewust verlaagd.

Lees ook…

Case: analyse van visitor recordings zorgt voor 28% méér offerteaanvragen

Relatiegeschenken en promotie textiel is een zeer concurrerende markt waar met flinterdunne marges wordt gewerkt. Main Sales Europe, een groothandel in relatiegeschenken en promotioneel textiel, is al tien jaar klant bij Ehio. In die tien jaar is hard gewerkt om de websites steeds aan de laatste eisen aan te passen. Recentelijk hebben we de hele site eens met andere ogen, de ogen van de bezoeker, bekeken. Met de uitkomsten daarvan zijn verbeteringen doorgevoerd met als resultaat een stijging in het aantal offerteaanvragen met 28%.

Nieuwsbrief ontvangen?

Actuele artikelen over online marketing en sales uit binnen- en buitenland

Ga nu naar je Inbox!

Je ontvangt een bericht om je e-mailadres te bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvang je geen nieuwsbrief. Doe het nu gelijk even!

 

Ready for Online Business

Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam

020 68 22 555
info@rfob.nl

Ready for Online Business © 2017. Alle rechten voorbehouden.
Ehio Media content marketing
1
0
1