Content ladder (top 10)

Welke 10 dingen zou je online wilt bieden om je doelgroepen te helpen bij oriëntatietraject en vindbaarheid te vergroten
Een uitgebreid 'content plan' waarin je op een rij zet wat je aan informatie online wilt publiceren om je doelgroep(en) maximaal van dienst te zijn is een goed idee. Maar gezien de snelheid van online zaken werken we bij RfOB ook graag met een 'content ladder'. Dat is een lijst van dingen die je heel dringend online zou willen kunnen aanbieden om specifieke doelgroeppersonen heel goed van dienst te zijn. In volgorde van belangrijkheid en haalbaarheid.

Snel een prioriteitenlijst, op haalbaarheid getoetst

Normaal is een content ladder bij ons één van de concrete resultaten van een online business strategie workshop. In overleg kunnen we in nauwe samenwerking ook 'korter door de bocht'. In dat geval is er geen workshop of uitgebreide interne betrokkenheid van de opdrachtgever. RfOB stelt een team samen en na het invullen van een briefing (vragenlijst die wij verstrekken) en snelle research door het team wordt in samenwerking met de B2B opdrachtgever in hele korte tijd een content ladder gemaakt.

Kostenindicaties en volgorde van prioriteit en haalbaarheid

Bij de content ladder worden ook kostenindicaties gegeven. In een laatste overleg wordt de prioriteit bepaald, daarbij speelt ook de haalbaarheid en het tijdsbeslag een rol. We proberen het 'laaghangende fruit' eerst te plukken. Als er snelle successen zijn is het ook rustiger werken aan volgende, wat grotere of onzekere klussen.

Niet voor eeuwig maar dynamisch

In veel gevallen zien we dat een content ladder vanzelf dynamisch wordt. Het is goed om de lijst eens in de zoveel tijd te bekijken, te herzien, aan te vullen. Inzichten en omstandigheden wijzigen en je leert van eerste successen. We zien bij RfOB het hebben en periodiek bekijken en herzien van een content ladder graag als een dynamisch instrument en normale onderdeel van de sales en marketing cyclus.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Actuele artikelen over online marketing en sales uit binnen- en buitenland

Ga nu naar je Inbox!

Je ontvangt een bericht om je e-mailadres te bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvang je geen nieuwsbrief. Doe het nu gelijk even!

 

Ready for Online Business

Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam

020 68 22 555
info@rfob.nl

Ready for Online Business © 2017. Alle rechten voorbehouden.
Ehio Media content marketing
1
0
1